NordVPN Suomi Arvostelu

Jokainen vuonna 2020 verkossa liikkuva lienee varmastikin kuullut NordVPN :stä. Mikäli taas kuulut niihin harvoihin ja valittuihin, jotka ovat tavalla tai toisella onnistuneet välttämään kyseisen VPN:n varsin laajan ja erinomaisesti toimineen markkinoinnin, voin sanoa olevani suoranaan äimistynyt. Mutta mitäpä turhia sen enempää jaarittelemaan, te lukijat nimittäin mitä todennäköisimmin olette paikalle saapuneet kuulemaan NordVPN-palvelun toiminnasta, selkosuomeksi tietenkin, kuten aina ennenkin.

Mikäli et vielä tiedä mikä on VPN, suosittelemme vilkaisemaan yksinkertaisen selityksen siihen tästä nappulasta: https://digitekniikka.com/2020/12/01/mika-on-vpn/

NordVPN Turvallisuus

Voimme varmaan kaikki olla yhtä mieltä siitä että yksi pääsyistä VPN-palvelun käyttöön on sen tuoma lisäturva verkossa. Nykyään on nimittäin entistä vaikeampaa pysyä turvassa verkon vaaroilta, seurannan ja tietosi urkkijoiden käydessä yhä rohkeammiksi ja törkeämmiksi. NordVPN on kuitenkin täydellinen ratkaisu tähän, sillä voimme jo suoraan sen enempää kiertelemättä sanoa suoraan sen antavan erään markkinoiden parhaista turvista sinulle ja laitteillesi. 

Vaikka olettekin tähän nimenomaiseen arvosteluun päätyneet juuri siksi, että pyrin käyttämään semmoista kieltä, jota kuka tahansa suomalainen ymmärtää iästä ja asuinpaikasta riippumatta, haluan silti muutaman termin mainita turvallisuutta sivuten. Nimittäin muista aina tarkistaa, että käyttämäsi VPN-palvelu tarjoaa sinulle 256-bittisen lohkoketjusalauksen, joka useimmiten tunnetaan standardilla AES-256. Tämä tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että sitä käyttävä VPN-palvelu, kuten NordVPN, kykenee tarjoamaan kaikille tiedoillesi armeijatason turvan.’

On myös hyvä varmistua siitä, ettei tietojasi vuodeta eteenpäin, ja siinä NordVPN on myös varsin läpinäkyvä ja pitää huolen siitä ettei sinusta tallennu heidän käyttöönsä yhtikäs mitään tietoa, eivätkä myöskään ulkoiset tahot, edes valtiot tai muut vieraat vallat, pääse käsiksi tietoihisi tai sivuhistoriaasi. Pysyt siis 100% suojassa NordVPN avulla.

Mitä NordVPN avulla voi tehdä?

Voit tehdä NordVPN:n avulla vaikka ja mitä! Mihin ikinä VPN palvelua tarvitsetkaan, onnistuu se varmasti NordVPN:n avulla. Heillä on yksi markkinoiden laajimpia palvelinverkostoja, joka ulottuu miltei 60 eri maahan, joten pystyt käyttämään sitä nopeasti vaikka ulkomailla reissatessa, tietenkin kaikilla laitteillasi, olipa kyseessä sitten läppäri, puhelin tai vaikkapa tabletti.

NordVPN Netflix

Mitenkäs sitten sen USA:n Netflixin legendaarisen jenkkivalikoiman käyttäminen? No tottakaihan se onnistuu NordVPN:n avulla! Netflixin Suomessa tarjoama valikoimahan on varsin vajavainen, ollen vain noin puolet siitä mitä Amerikan Yhdysvalloissa tarjotaan. Siksipä VPN:n avulla onkin mahdollista katsoa myös lempparisarjoja, joita ei Suomessa muuten katsoa voisi, riittää että valitsee sovelluksesta USA:ssa sijaitsevan palvelimen ja painaa yhdistä-nappulaa.

Yle Areena ulkomailla

Mitenkäs sitten Yle Areenan katselu ulkomailta? Mikäli olet reissannut enemmänkin maailmaa, olet varmastikin huomannut että myöskin meidän oma Ylemme rajoittaa valikoimaansa Suomen rajojen ulkopuolella. NordVPN kuitenkin omistaa palvelimia myös koto-Suomessamme, joten sen lisäksi että saamme nauttia varsin nopeista yhteyksistä, mahdollistaa NordVPN myös suomalaisten sivustojen kuten YLE:n ja Yle Areena :n käytön ulkomailta käsin, aivan kuin olisit Suomessa.

NordVPN Suomi

Nyt keskitytään vielä hetki niihin syihin, jotka tekevät NordVPN-palvelusta erään parhaista vaihtoehdoista juurikin suomalaisille käyttäjille. Kuten varmasti olet jo huomannut, pyrkii NordVPN kansainvälisyydestään huolimatta antamaan varsin pohjoismaisen simppelin ulkoasun. Ja mikä tärkeintä, on myös heidän sivustonsa saatavilla omalla ihanalla suomen kielellämme! Tämä tarkoittaa sitä, että apua löytyy helposti myös suomeksi, jolloin ongelmatilanteet ratkeavat ilman kääntäjää, vaikka lontoon kieli ei niin hyvin taittuisikaan.

Tämän lisäksi omaa NordVPN kattavan valikoiman palvelimia niin Suomessa kuin Ruotsissa ja Virossakin, mahdollistaen todella nopeat yhteydet miltei missä tahansa päin Suomea tahansa.

Yhteenveto ja arvosana

NordVPN sai meiltä varsin paljon ylistystä, ollen mielestämme erinomainen etenkin suomalaiseen käyttöön. Siksipä onkin varsin erinomaista, että he tarjoavat tällä hetkellä suomalaisille erikoistarjousta joulunajan kunniaksi!  Saat 2 vuoden sopimuksesta 68% alennusta ja vieläpä 3 kuukautta ilmaiseksi kaupan päälle. Mikäli siis olet yhtä pihi rahojesi suhteen kuin allekirjoittanut itse, osaat varmastikin arvostaa hyvää tarjousta. Kaiken lisäksi tarjoaa NordVPN vieläpä kaikille asiakkailleen täyden 30 päivän rahat takaisin tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla täysin riskittä!

 

Arvosana: 9,2

PureVPN Suomi arvostelu

VPN-palvelujen käyttö on nykypäivää parhaimmillaan, ja ne mahdollistavat ennenkaikkea sinun turvallisuutesi ja yksityisyytesi parantamisen verkossa. Tämän lisäksi mahdollistavat VPN-palvelut myöskin lukuisat muut asiat kuten ulkomaalaisten valikoimien katselun Netflixin ja BBC iPlayerin kaltaisissa suoratoistopalveluissa. Tietenkin myös Ylen sisällön katselu ulkomailta sujuu niiden avulla leikiten.

Siksipä päätimmekin pistää järjestäen kokeiluun kaikki suosituimmat VPN-palvelut, ja ennen kaikkea niiden toiminnan kotimaassamme. Toisin kuin kohtaamasi sivustot, jotka ovat vain täynnä suoraan englannin kielestä käännettyjä artikkeleita tönköllä suomen kielellä, panostamme me oikeasti selkeään ja selkosuomiseen tekstiin. Mitäpä sitä turhia kirjoitella jos kukaan ei termistöä edes ymmärrä.

Joka tapauksessa, on tällä kertaa testissämme eräs alan suurimmista toimijoista, PureVPN. Jo alkujaan voin suoraan pahoitella kaikkien suomalaisten puolesta sitä, ettei myöskään PureVPN tarjoa vieläkään suomen kieltä sovelluksiinsa. Onneksi sovellukset ovat kuitenkin todella helppokäyttöiset. Ja sovelluksista puheen ollen, löytyy PureVPN:ltä sellaiset melkein kaikille mahdollisille alustoille. Tuki löytyy tietokoneiden puolelta niin Windowsille, Macintoshille kuin Linuxillekin. Luurien puolelta löytyy sovellukset niin Androidille kuin Iphonellekin. Jos on aktiivinen netinselailija, suosittelisin tutustumaan myös PureVPN :n kevyisiin selainliitännäiseen, jotka löytyvät Chromeen ja Firefoxiin. 

Monet pitävät firman luotettavuuden määreenä ainakin jollain tasolla itsessään firman ikää. Kerronkin siis ilouutisen sanoessani PureVPN :n olevan yksi alan vanhimmista toimijoista, ollen aloittanut jo vuonna 2007. Ja VPN-palveluita kun usein tupataan vertailemaan palvelinten lukumäärän mukaan, niin on PureVPN onnistunut itselleen jo kartuttamaan hurjat 6500 sellaista. Käytännössähän palvelinten määrällä ei ole mitään väliä meille KUNHAN myös Suomesta tai vähintäänkin jostakin naapuristamme löytyy palvelimia. Tällöin nimittäin me suomalaisetkin saamme nopean VPN-yhteyden käyttöömme. Ja meidän onneksemme tarjoaakin PureVPN Suomessa 50 palvelinta, joiden kertoo sijaitsevan Espoon tienoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käytännössä milloin tahansa luottaa voivasi yhdistää jollekin näistä ja nauttia nopeasta verkkoyhteydestä.

PureVPN turvallisuus

Kuten aiemmin sanoimmekin, on eräs VPN-palvelun suomista suurimmista hyödyistä. Siksipä on ensiarvoisen tärkeätä, että valitst käytöösi sellaisen VPN:n, joka tarjoaa kunnollisen turvan, eikä vain uskoittele sellaista.

Hyvä VPN salaa kaiken sinun ja VPN-palvelimen välisen liikenteen, jotta kaiken maailman pitkäkyntiset nuuskijat ja verkkorikolliset eivät pääse siihen käsiksi. Hyvän salauksen takaa esimerkiksi PureVPN :n ja miltei jokaisen markkinoiden parhaista VPN-palveluista tarjoama 256-bittinen AES-256 salaus. Termit sikseen, kyseinen salausmenetelmä on valtiojohtojenkin toimissaan käyttämä, ja riittää varmasti jokaiselle yksityishenkilölle.

PureVPN tarjoaa myös eräänlaisen Kill Switch-nimellä tunnetun vikasuojan. Tämä vikasuoja katkaisee heti nettiyhteytesi, mikäli tietosi ovat vaarassa päätyä suojaamattomaan verkkoon. Näin ollen ei vikatilanteessakaan pääse käymään vahinkoa jossa tietosi katoaisivat vääriin käsiin.

Mitä kaikkea sillä voi tehdä?

Turvallisuuteen ja yksityisyytesi liittyvät syyt jo mainittuamme, lienee helpointa suoraan listata kaikkia mielestämme kätevimpiä ominaisuuksia joita PureVPN käyttäjilleen tarjoaa.

Ehkä tärkeimpänä ominaisuutena on mahdollisuus ulkomaille rajattujen suoratoistopalvelujen käyttämiseen. Tämä mahdollistaa vaikkapa Netflixin täyden valikoiman katselun, joka on normaalisti saatavilla ainoataan jenkeille. Varjopuolena tietenkin on se, että sarjoihin ei tällöin välttämättä löydy suomenkielisiä tekstejä. Mutta eikös lempparileffojen katsominen olekin jokatapauksessa perin mukava tapa harjoittaa englannin taitojaan.

Mikäli reissaat ulkomailla, niin olet saattanut törmätä erääseen ropleemaan. Nimittäin Yle Areenan palveluiden toimimattomuuteen ulkomailla. Sisältö kun on oikeussyistä pääosin rajoitettu Suomen sisällä jaettavaksi, jolloin Ylen pitää pyrkiä estämään sen käyttö ulkomailla. PureVPN :n avulla on kuitenkin yhdellä klikkauksella mahdollista valita haluamasi sijainti, jossa sivustot luulevat sinun olevan. Eli vaikka lomailisit aurinkorannalla, voit valita sijainniksesi sateisen Suomen ja nauttia kotimaisia leffoja myös ulkomailla!

Mitä PureVPN maksaa?

Mitä se maksaa? Kyseinen kysymys ja miete on varmasti läsnä jokaisen suomalaisen arjessa, tai vähintäänkin niiden jotka ovat yhtä pihejä kuin itse allekirjoittanut. 

PureVPN:n hinnat ovat hyvin pitkälti dollareina esitetyt myös heidän sivuillaan, joten käytetään dollareita myös tässä. Kunhan muistatte että ainakin kirjoitushetkellä ovat eurot vielä arvokkaampia!

Tosiaankin, mikäli haluaa tasaisen maksuvirran ja kuukausittain uusiutuvan tilauksen, on se mahdollista PureVPN:llä. Tämä kuukausittainen tilaus maksaa 10,95 Yhdysvaltain dollaria kuussa, joka ei muihin alalla kilpaileviin firmoihin verrattaessa paljoakaan keskiarvosta eroa, ja on myös allekirjoittaneen mielestä varsin käypä hinta.

Mikäli kuitenkin haluaa säästää, on mahdollista maksaa pidempi tilaus etukäteen ja saada suhteessa paljon pienempi kuukausimaksu. Esimerkiksi vuosittain uusiutuvalla tilauksella tippuu kuukausihinta noin 4,16 dollariin ja erikoistarjouksessa olevalla 5 vuoden sopparilla jää kuukausihinta vain 1,32 dollariin, eli siis ainoastaan karvan yli euroon kuussa.

Ja koska ei meillä päin ole ollut tapana ostaa sikaa säkissä, tarjoaa PureVPN 30 päivän täyden tyytyväisyystakuun, mikäli et jostakin syystä sitten olisikaan tuotteeseen tyytyväinen. Voit siirtyä katselemaan tilaussivua alla olevasta nappulasta:

Yhteenveto

PureVPN tarjoaa niin ominaisuuksien kuin turvallisuudenkin osalta paljon, etenkin suomalaisille asiakkaille. Meille tärkeinä ominaisuuksina ovat etenkin Netflixin ja Yle Areenan takkuilematon toiminta, sekä tietenkin suuri määrä Suomessa ja Virossa sijaitsevia VPN-palvelimia. 

Voimme suositella PureVPN lämpimästi kaikille VPN:stä kiinnostuneille, sillä ethän osta sikaa säkissä, heidän tarjotessaan täyden 30 päivän tyytyväisyystakuun,

 

Arvosana: 8,6

Mikä on VPN?

Saatat olla nähnyt tyrkyttäviä mainoksia joistakin ihmeen VPN-palveluista. Nämä mainokset kuitenkin harvemmin selittävät mikä ihme sellainen VPN oikein on? Siksi päätimmekin ottaa aiheen heti käsittelyyn ja selittää selvällä selkosuomella kaikille lukijoillemme mikä ihme sellainen VPN oikein on?

VPN lyhenne muodostuu englanninkielisistä sanosta Virtual Private Network, joka tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa. Tällä termistöllä emme kuitenkaan tässä tee yhtikäs mitään, tarkoituksemme ollessa selittää VPN-yhteys auki yksinkertaisesti.

Yksinkertaistettuna VPN on tekniikka, jonka avulla sinun on mahdollista selata verkkoa turvallisemmin kuin tavallisen yhteyden avulla olisi. 

Pyrimme tässä selittämään VPN-yhteyden toiminnan simppelisti käyttäen havainnollistavaa kuvaa. Tavallisesti käyttäessäsi nettiä, yhdistät suoraan verkkosivun palvelimelle, elikkä eräänlaiselle tietokoneelle jossa sivuston tiedot majailevat. Kun yhdistät suoraan tällaiselle palvelimelle, tarkoittaa se sitä että palvelin saa suoraan tietoonsa mitä asioita olet aiemmin selaillut, ja tiedon siitä missä päin maailmaa tietokoneesi on.

Miten VPN sitten toimii? Ja miten sen avulla voidaan estää tietojesi ”karkaaminen” teille tietämättömille. Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, on VPN-yhteyttä käyttäessä ikään kuin ylimääräinen pysähdys matkalla palvelimelle. Tietosi kulkevat näin ollen eräänlaista turvallisempaa kiertoreittiä. Tällä kiertoreitillä on välietappina VPN-palvelin, joka suojaa tietosi. Näin sinun historiatietosi ja sijaintisi jäävät VPN-palvelimelle matkan varrelle, ja VPN-palvelin kertoo palvelimelle vain oman sijaintinsa, joka saattaa olla missä tahansa päin maailmaa.

mika-on-vpn
VPN-yhteyden toiminta pähkinänkuoressa

Olennaisena osana VPN:n toimintaa on myös helppokäyttöinen ohjelmisto. Tämä ohjelmisto salaa siirtämäsi tiedot matkalla sivustolle, jotta kukaan hakkeri tai pitkäkyntinen ei saa niitä käsiinsä matkalla sivuston palvelimelle. Ohjelmiston avulla voit yleensä myös itse päättää missä päin maailmaa sijaitsevalle VPN-palvelimelle haluat yhdistää. Nyrkkisääntönä on yleensä parasta yhdistää lähimpänä olevaan palvelimeen, esimerkiksi Suomeen tai Ruotsiin.

Mitä hyötyä siitä on?

Kuten jo kerroimmekin, mahdollistaa VPN-yhteys turvallisuutesi suojaamisen ja paremman yksityisyyden nettiä selatessa ja esimerkiksi Facebookkia käyttäessä. Tässä kuitenkin vielä muutama muu VPN-yhteyden mahdollistama ominaisuus.

  • Suojaa yksityisyyttäsi ja estä tietojen urkinta ilman lupaa
  • Pitää itsesi ja tietokoneesi turvassa
  • Mahdollistaa ulkomaille rajoitetun sisällön käytön
    • Esimerkiksi Yhdysvaltojen Netflix-valikoima käytössäsi
  • Mahdollistaa suomalaisen sisällön katselun ulkomailla
    • Esimerkiksi Yle Areenan katselu ulkomailla

Mikä VPN sitten on paras?

Me pyrimme aktiivisesti kokeilemaan markkinoiden tunnetuimpia VPN-palveluita, ja ennen kaikkea niiden toimintaa nimenomaan kotimaassamme Suomessa. Sillä mitäpä sitä tekee jollakin ulkomailla kehutulla VPN-systeemillä joka ei Suomessa sitten pelaakaan?

Pyrimme lisäämään tälle sivustolle artikkeleita niin VPN-palveluista kuin kaikesta muustakin tekniikkaan liittyvästä sekä arvosteluita VPN-palveluista ja muista tuotteista ja ohjelmistoista. Muistathan siis tilata uutiskirjeemme etusivulta, jotta saat aina tiedon sinua mahdollisesti kiinnostavista artikkeleista!

Tulemme aktiivisesti lisäilemään VPN-arvosteluita mahdollisimman pian, mutta haluat varmasti tietää suosituksemme jo nyt. Kuten sanoin, tulemme laajentamaan suosittelemiemme tuotteiden määrää, sekä kertomaannäistä tarkemmin tulevaisuudessa, mutta voimme jo nyt vinkata muutaman varmasti Suomessa toimivan palvelun.

PureVPN: Tutustu PureVPN painamalla tästä!

Arvostelumme PureVPN:stä suomalaisessa käytössä löydät tästä!

NordVPN: TutustuNordVPN painamalla tästä

Molemmat palvelut tarjoavat täyden 30 päivän rahat takaisin tyytyväosyystakuun!